14 iulie 2024, 19:14

Guvernul a prelungit cu încă trei luni plafonarea preţului în cazul poliţelor RCA

Guvernul a prelungit cu încă trei luni plafonarea preţului în cazul poliţelor RCA şi a decis încheierea unui contract cu Poşta Română pentru ca aceasta să distribuie deciziile de recalculare a pensiilor.

Tarifele poliţelor RCA vor rămâne plafonate până la sfârşitul lunii septembrie în condiţiile care sunt şi acum, adică la valoarea din februarie 2023. Si punctul de amendă îngheaţă la 165 lei până la 31 decembrie anul acesta, pentru a se evita creşterea lui. Guvernul a adus şi o serie de clarificări privind modul în care sunt aplicate facilităţile fiscale în cazul salariului minim pe economie.

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului: Pentru acordarea facilităţii fiscale privind neimpozitarea şi neincluderea în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorie a sumei de 300 lei pe lună s-a decis că vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 lei contravaloarea tichetelor de masă sau a indemnizaţiei de hrană acordate, potrivit legii, pentru perioada iulie-decembrie 2024.

Guvernul a decis să încheie un nou contract cu Poşta Română pentru ca aceasta să distribuie deciziile de recalculare a pensiilor. Până acum, contractul prevedea distribuirea taloanelor de pensie şi a banilor, dar acum Poşta va trimite şi deciziile de recalculare a pensiilor, pentru ca pensionarii să primească noile pensii începând cu luna septembrie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol