21 iunie 2024, 5:04

Guvernul Japoniei se pregătește să reintroducă starea de urgență din cauza COVID-19

Mai sunt două săptămâni până la începerea Jocurilor Olimpice, iar Guvernul nipon a confirmat, joi, intenţia sa de a introduce o nouă stare de urgenţă sanitară. Intenția este ca această măsură să fie menținută pe toată durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Măsura va fi luată din cauza creșterii, din nou, a numărului de cazuri de îmbolnăvire de COVID-19.

Presa japoneză a făcut deja referire la posibilitatea unei competiţii cu porţile închise în majoritatea site-urilor olimpice din Tokyo.

În Japonia, măsurile stării de urgenţă sanitară sunt însă mai puţin stricte decât carantinările impuse în majoritatea ţărilor, limitând practic vânzarea de alcool şi obligând barurile şi restaurantele să închidă mai devreme.

Dar restricţiile vizează şi manifestările culturale şi sportive, o chestiune esenţială cu două săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor, programată pe 23 iulie.

„Prin creşterea deplasărilor de persoane, varianta Delta, mai infecţioasă, reprezintă aproximativ 30 la sută dintre cazuri. Această cifră este în creştere”, a declarat, joi, Yasutoshi Nishimura, ministrul japonez responsabil cu Covid-19.

Nishimura a precizat că noua stare de urgenţă sanitară, care va fi oficializată în cursul zilei, va dura până pe 22 august şi va fixa un plafon de 5.000 de spectatori sau 50 la sută din capacitatea unui site de competiții.

Alcoolul va fi interzis în baruri şi restaurante, care vor trebui să închidă la ora 22:00. De asemenea, evenimentele se vor încheia la 21:00.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol