22 ianuarie 2022, 4:57

SUA: Mama a hăckuit dosarele școlii, pentru ca fiica să fie aleasă Regina Absolventelor

„Regina absolventelor” (Homecoming Queen) este, în tradiția școlilor americane, un titlu acordat unei absolvente, în urma unui concurs și, de obicei, există și un „Rege al absolvenților”. La Liceul JM Tate din Cantonment, Florida, se pare că rezultatele au fost influențate de mama celei care a primit coroana. Mama avusese acces la dosarele elevilor, în calitate de asistentă a directorului școlii. Emily Grover (17 ani) și mama ei, Laura Rose Carroll (50 de ani) au fost arestate și acuzate de accesarea frauduloasă a informațiilor confidențiale ale elevilor.

Aceasta este cea mai recentă schemă de fraudare a alegerilor dintr-un liceu, din ultimii ani. În 2017, un profesor de la un liceu din California de Sud și-a dat demisia după ce ar fi manipulat concursurile guvernamentale studențești; în 2019, un elev care candida pentru președinția clasei în Berkeley, California, a atacat peste 500 de conturi de e-mail și a votat pentru el însuși.

Regina murdară

Acum, districtul școlar Escambia din Cantonment, un oraș aproape de Pensacola, Florida, se confruntă cu un scandal de votare la școala unde Carroll era asistentă a directorului. Aproximativ două mii de elevi au votat timp de două zile, începând din 28 octombrie 2020, pentru Regina absolventelor. Votul s-a desfășurat pe Election Runner, un program pe care școala îl folosește adesea pentru activități, unde elevii ar trebui să ofere numărele matricole și datele nașterii.

Emily a fost încoronată „regină” în 31 octombrie, sub luminile strălucitoare ale terenului de fotbal. La ceva timp după încheierea votului, compania Election Runner a contactat școala pentru a avertiza că aproximativ 117 voturi au provenit de la aceeași adresă IP (adresă unică a unui dispozitiv conectat la Internet) într-o perioadă scurtă de timp. Carroll avea acces privilegiat la toate informațiile elevilor, pe un sistem numit FOCUS. Sistemul găzduiește o gamă largă de informații private ale unui elev, inclusiv:

  • note
  • istoric medical
  • scorurile testelor
  • prezența
  • înregistrările disciplinare
  • orarul clasei
  • data nașterii
  • numărul matricol.

 

Anchetatorii au susținut că mama știa că și fiica ei îi accesează contul de la școală. Carroll a fost suspendată de la locul de muncă și transferată temporar la închisoarea din Escambia. A fost eliberată după ce a depus o cauțiune de șase mii de dolari. Încă nu se știe când vor apărea în instanță Carrol și fiica ei.

Foto: NorthEscambia


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.