21 septembrie 2020, 6:23

Hai și tu să faci cunoștință cu o parte din cultura milenară a Chinei la „Insights About China”

Sunteți fascinați de cultura Chinei, sau doar curioși? Azi, 27 aprilie, puteți afla mai multe despre acest subiect, la evenimentul “Insights About China”, care va se desfășura în cadrul Universității Româno-Americană din București.

Evenimentul are ca scop informarea și atragerea studenților în prim plan, dar și adunarea într-un cadru plăcut ai prietenilor Chinei, persoane dornice de a descoperi mai multe despre interesul comun pe care îl au: China.

https://chinaro.ro

Pentru a afla pe larg în ce constă “Insights About China”, ce ne oferă și ce putem dobândi în urma participării la acest eveniment, am luat legătura cu Președintele Asociației „Chinaro”, Alexandra Voica, și am aflat următoarele:

Bună Alexandra! Am aflat despre evenimentul pe care îl pregătiți și am citit cu foarte mare interes comunicatul vostru. Așadar, îmi poți da mai multe detalii?

Alexandra Voica: Bună! Desigur, evenimentul se va desfășura la Universitatea Româno-Americană în colaborare cu Ambasada Chinei, Institutul Confucius, Camera de Comerț și Industrie România-China și Asociația „Chinaro”. 

Se vor prezenta dansuri chinezești, prezentate în costume tradiționale, reprezentanți ai unor firme vor face prezentări în care-și vor expune proiectele pe care le desfășoară în China și multe altele.

Spune-mi te rog, ce invitați vor fi?

Ca și invitați vor fi în primul rând studenți, partenerii proiectului: Ambasada Republicii Populare Chineze în Romania, Asociația „Chinaro”, Universitatea Româno – Americană, Institutul Confucius București și Camera de Comerț și Industrie România – China, dar și reprezentanții „Work and Travel” .

Iar mai devreme spuneam că studenții sunt în prim plan, deoarece ne dorim foarte mult să ne adresăm lor, să ajungem la cât mai mulți, să-l numim un „scop primar”.

Având în vedere faptul că România nu reprezintă un punct de interes pentru mulți străini, iar limba Chineză și nu numai, cam tot ce ține de China este mai puțin accesat de noi, românii, aș vrea să te întreb, cât de prezentă este cultura chineză la noi?

Din punctul meu de vedere este foarte prezentă și spun asta în urma discuțiilor cu voluntarii noștri. Mulți dintre ei au fost chiar la studii în China și în aceeași măsură foarte mulți tineri au început să aibă dorința de a exploata această cultură.

Înțeleg că ușor vă faceți „auziți” să spunem, așa că vine întrebarea mea, veți mai avea evenimente bazate pe această temă? 

Da, acest an ne-am propus să facem mai multe, nu avem nimic pus la punct încă, pentru că așteptăm să vedem care este impactul proiectului de mâine, astfel știm care este publicul căruia ne vom adresa și în același timp dacă merită să păstrăm același „profil” de proiect.

Dacă despre activitățile viitoare nu putem vorbi nimic încă, vorbește-mi despre cele trecute! Ce feedback ați avut?

Asociația noastră, „Chinaro”, a avut foarte multe proiecte de succes chiar și în colaborare cu Ambasada Chinei din România, în județul Argeș, în Pitești, Mioveni etc. 

În ceea ce privește feedback-ul, întotdeauna a fost pozitiv, tocmai de aceea a venit și Ambasadorul Chinei la unul din evenimente, fiind numit chiar „cetățean de onoare al Mioveniului”. Iar ca un rezultat al feedback-ului pozitiv este faptul că în prezent desfășurăm cursuri de limbă și cultură chineză, iar în decurs de 3 ani avem undeva la 1.200 de înscriși, plus studierea limbii chineze în 3 orașe: Pitești, Mioveni și Câmpulung.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.