8 iunie 2022, 13:05

HairTouch, realitate virtuală cu senzații tactile (VIDEO)

HairTouch este un nou concept de realitate virtuală (VR) care permite utilizatorilor să simtă lucruri, fie că este vorba despre păr sau de alte texturi. HairTouch a fost dezvoltat folosind o placă Arduino Mega, împreună cu un cadru tipărit 3D. Folosind o serie de servo-motoare, HairTouch reglează terminațiile unei perii. De asemenea, reglează unghiul perilor, astfel încât utilizatorul să poată diferenția senzația atingerii diverselor rase de câini.

Feedback-ul tactil este utilizat pe scară largă pentru a spori realismul în realitatea virtuală (VR). Atunci când atingeți obiecte virtuale, rigiditatea și rugozitatea sunt factori comuni și evidenți percepuți de utilizatori. Mai mult, atunci când atingeți o suprafață complicată, diferențele sunt nu numai de rigiditate și rugozitate, ci și de înălțime a suprafeței.

Prin controlul lungimii și direcției de îndoire a firelor de păr, pentru a schimba elasticitatea firelor de păr și direcția vârfului părului, fiecare element al aparatului redă diferite rigidități și rugozități. A fost realizat un studiu de percepție pentru a diferenția utilizatorii în funcție de rigiditatea și rugozitatea percepute pe fiecare dintre segmente. Pe baza rezultatelor, a fost efectuat un studiu de experiență VR, pentru a se verifica dacă feedback-ul tactil de la HairTouch îmbunătățește realismul VR.

Foto: Geeky Gadgets


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol