1 decembrie 2021, 8:52

Hala Obor, închisă de ANPC

Zi neagră pentru fanii micilor din Sectorul 2. Hala Obor a fost  închisă de ANPC, după constatarea mai multor nereguli

ANPC a găsit vitrine neigienizate, produse nesigure sau expirate puse în vânzare. De asemenea, a fost restrasă din circuitul consumului uman o cantitate totală de circa 11,5 tone de produse alimentare nesigure, în general carne, produse din carne şi produse lactate, oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 25 de operatori economici.

Potrivit ANPC, echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au făcut, marţi, ample verificări privind respectarea prevederilor legale din domeniu la Halele Centrale Obor din Capitală.

Au fost controlaţi 26 de operatori economici, cărora le-au fost aplicate 30 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 365.000 de lei, şi 2 avertismente.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare, respectiv: oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a cantităţii totale de circa 11,5 tone de produse alimentare nesigure, în general carne, produse din carne şi produse lactate, oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 25 de operatori economici şi propunerea închiderii unităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru societatea care administrează Halele Centrale Obor.

Ce a constatat ANPC în Obor?

  • nerespectarea temperaturii de depozitare şi expunere spre vânzare recomandată de producător
  • expunerea spre vânzare în afara spaţiilor frigorifice (comercializare la temperatura mediului ambiant) pentru carne, produse din carne şi produse lactate
  • utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (zone cu rugină, resturi alimentare, acumulări de gheaţă murdară, insule de mucegai etc.)
  • comercializarea unor produse alimentare nesigure şi a unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită
  • existenţa căilor de acces cu gresie spartă, a diferenţei de nivel, a treptelor deteriorate nemarcate, care constituie un pericol pentru cumpărători.

Piața Obor pică victimă după ce cu o zi înainte comisarii ANPC suspendaseră  activitatea Pieței Berceni.

 


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.