20 mai 2024, 4:55

Hamas a eliberat două ostatice americane, mamă și fiică, răpite în timpul atacului din Israel

Mișcarea teroristă Hamas a anunţat, vineri, pe canalul Telegram, că a eliberat doi ostatici americani, din motive umanitare. Ar fi vorba despre două femei, mamă si fiică, răpite în timpul atacului din Israel, pe 7 octombrie, şi reţinute de atunci în Gaza.

Starea de sănătate a mamei este precară. Încă nu se știe clar dacă cele două vor părăsi Gaza prin Egipt sau prin Israel.

Purtătorul de cuvânt militar al Hamas a precizat, într-un comunicat, că cele două americance au fost eliberate „din motive umanitare, în urma unei medieri a Qatarului”.

„Ca răspuns la eforturile din Qatar, Brigăzile Al-Qassam au eliberat doi cetățeni americani (o mamă și fiica ei) din motive umanitare și pentru a demonstra poporului american și lumii că afirmațiile făcute de Biden și de administrația sa fascistă sunt false și lipsite de temei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Abu Obaida, într-un comunicat, citat de CNN.

Armata israeliană a estimat vineri, într-un comunicat, că „majoritatea ostaticilor” duşi de Hamas în Gaza în urma atacului grupării islamiste din 7 octombrie sunt „în viaţă”.

„Dintre cei circa 200 de ostatici care se află în prezent în Fâşia Gaza, peste 20 dintre ei sunt minori, între 10 şi 20 au peste 60 de ani, majoritatea ostaticilor sunt în viaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, fără a oferi mai multe detalii.

În urma atacului de pe 7 octombrie din Israel, gruparea islamistă Hamas deţine 203 ostatici israelieni, potrivit unor surse de la Tel Aviv.

Hamas afirmă că are 250 de ostatici, dintre care 200 sunt în mâinile sale şi 50 sunt sechestraţi de alte miliţii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol