15 aprilie 2024, 18:34

Hamas a făcut public un nou clip cu ostatici, în care apar mai multe adolescente pline de sânge

Mișcarea teroristă Hamas dă publicității un nou clip cu ostatici. Este vorba despre un grup de adolescente, pline de sânge și în lacrimi. Asta, în timp ce armata israeliană a anunțat că deține controlul asupra nordului Fâșiei Gaza și că luptele vor continua. La Cairo a sosit în cursul după amiezii o delegație israeliană care negociază un posibil schimb ostatici contra prizonieri palestinieni. Vă avertizăm, sunt imagini și informații cu un puternic impact emoțional!

Acesta este cel mai recent clip dat publicității de Hamas. Un grup de fete evident maltratate. Printre ele și Agam Berger, de 19 ani. Când a văzut aceste imagini, tatăl său a spus că îi este teamă să se gândească la infernul prin care trece copila lui.

Shlomi Berger: E rănită. Toate fetele sunt. Ce se va întâmpla? Nu ştiu ce se întâmplă. Nu ştiu ce să gândesc. Nu vreau să mă gândesc la prin ce trece pentru că mi-aş pierde minţile. Vreau doar să vină acasă acum!

În timp ce armata își continuă operațiunile în Gaza, la o intensitate mult mai mică, fiind în egală măsură și pe urmele ostaticilor, o delegație israeliană a ajuns la Cairo pentru a negocia un potențial schimb ostatici contra prizonieri palestinieni. Sunt 136 de oameni în mâna teroriștilor, ascunși de peste 90 de zile în catacombele pe care Tsahalul le descoperă. Autoritățile au confirmat recent că nu toți ostaticii mai sunt în viață.

În scurta vizită în Israel, șeful diplomației americane a declarat la Tel Aviv că numărul mare de victime făcute de Hamas în Israel este motivul pentru care SUA sunt alături de statul evreu.

Antony Blinken, secretarul american de Stat: Acesta este, de asemenea, motivul pentru care ne concentrăm intens pe aducerea ostaticilor rămăși acasă, abordarea crizei umanitare și consolidarea protecției civililor din Gaza.

Declarații pe care palestinienii de pe malul de vest al Iordanului le consideră lipsite de conținut. De altfel, șeful diplomației americane care se află deja în Bahrein, un punct neinclus ințial în acest turneu, a fost primit în Cisiordania cu proteste violente. La discuțiile avute cu șeful Autorității Palestniene la Ramallah, Tony Blinken a atins și subiectul violenței extreme din Cisiordania. Există un plan de reformă a administrației care ar favoriza și Autoritatea Palestiniană.

În Fâșia Gaza, civilii iau cu asalt camioanele cu ajutoare imediat după ce trec frontiera la Rafah. Israelul spune că, așa cum cere comunitatea internațională, cantitatea ajutoarelor care intră în enclavă a crescut semnificativ. Numai că, cea mai mare parte a acestor ajutoare nu ajung la civili, pe de o parte din cauza organizațiilor neguvernamentale depășite de situație și pe de alta din cauza mișcării teroriste Hamas care deturnează toate aceste transporturi. Presa israeliană scrie că sărăcia și foametea i-au întors deja pe gazani împotriva Hamas.

Video, AICI


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol