5 martie 2024, 9:09

Hamas a mai eliberat un grup de ostatici: nouă femei și un copil

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar a declarat că nouă femei și un copil, care erau ținuți ca ostatici de Hamas în Gaza, au fost predați Crucii Roșii, potrivit Sky News.

Crucea Roșie a predat deja ostaticii Israelului.

„Printre cei eliberați din Gaza se numără un minor și nouă femei, un cetățean austriac, doi argentinieni și un cetățean filipinez, [și au fost] predați CICR-ului”, a declarat Dr. Majed al Ansari.

El a precizat că 30 de palestinieni vor fi eliberați din închisorile israeliene mai târziu în această seară, ca parte a schimbului.

Potrivit Clubului prizonierilor palestinieni,citat de Reutes, 30 de deținuți palestinieni sunt de asemenea așteptați să fie eliberați marți în cadrul celui de-al cincilea schimb de prizonieri între Israel și Hamas, inclusiv 15 femei și 15 bărbați.

Wall Street Journal dezvăluise primul, citând oficiali egipteni neidentificați, că Hamas ar fi predat un al cincilea grup de ostatici Comitetului Internațional al Crucii Roșii, ca parte a procesului de eliberare a acestora din captivitatea din Gaza.

Nu există nicio reacție din partea oficialilor israelieni despre vreun transfer care să aibă loc, potrivit Times of Israel.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol