22 mai 2024, 9:01

Hamas amenință că va ucide ostaticii, ca ripostă la atacurile israeliene

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a ameninţat luni seara că va ucide ostaticii israelieni în Gaza ca reacţie la raidurile israeliene asupra enclavei palestiniene, potrivit unui comunicat, relatează AFP.

„De fiecare dată când oamenii noştri vor fi luaţi ţină fără avertisment, aceasta va avea ca rezultat execuţia unuia dintre ostaticii civili”, a indicat braţul armat al Hamas, Brigăzile Al-Qassam, într-un comunicat.

„Nicio negociere” nu este posibilă în acest moment cu Israelul atât timp cât continuă ostilităţile, a declarat, de asemenea, un responsabil al mişcării palestiniene Hamas, cu sediul la Doha.

„Operaţiunea militară continuă, iar rezistenţa, condusă de Brigăzile Al-Qassam, continuă să apere drepturile poporului nostru, aşa că în prezent nu este posibilă nicio negociere asupra problemei prizonierilor sau a altora” cu Israelul, a declarat Hossam Badran, membru al biroului politic al Hamas în capitala Qatarului.

Armata israeliană a ordonat luni asediul complet al Fâşiei Gaza controlate de mişcarea islamistă palestiniană, în a treia zi de război declanşat de ofensiva-surpriză şi fără precedent a Hamas.

Peste 1.200 de oameni au murit de ambele părţi de la începutul ostilităţilor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol