14 iunie 2024, 1:30

Haos pe aeroportul din Munchen, poliția intervine din nou. Motivul? Iar s-au lipit de asfalt activiștii climatici

NU, se pare că nu erau suficiente motive de haos în transportul aerian, ca urmare a pandemiei și a crizei. Acum avem un motiv în plus de bătăi de cap și de haos. Activiștii climatici. Nu doar distrug opere de artă, dar au găsit o metodă eficientă, din punctul lor de vedere, de a atrage atenția asupra lor: se lipesc unde nu bănuiești. Acum e rândul aeroportului din Munchen, unul extrem de important în Germania și pentru Europa, căci acolo au escale multe dintre companiile aeriene, ca să nu mai vorbim despre legăturile aeriene de pe teritoriul Germaniei.

Potrivit aeroportului din Munchen, una dintre pistele aeroportului a fost închisă joi, din cauza activiștilor climatici. Potrivit unui purtător de cuvânt al aeroportului, citat de Focus, militanții s-au lipit de pistă, în zona de nord a aeroportului. Evident, sunt de așteptat perturbări ale traficului aerian.

Și aeroportul din Berlin este afectat de aceleași probleme, potrivit postărilor pe rețelele de socializare ale militanților.

Poliția este la fața locului, existând informații și despre distrugerea unui gard al aeroportului anterior acțiunii devenite deja obicei, de lipire de suprafețe.

Pe Twitter, militanții grupului ”Ultima generație” au confirmat protestul. Ei precizează că se vor lipi atât pe suprafețe din aeroportul din Munchen, cât și pe cele din aeroportul din Berlin. ”Ne opunem direct cauzelor catastrofei climatice –#FürAlle„, se arată în postare.

Sursa foto: Twitter_Letzte Generation


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol