Parcul IOR din Capitală este gazda unui festival culinar în acest weekend, iar tematica este Mica Unire, pe care o sărbătorim pe 24 ianuarie. Evenimentul poartă numele de Unirea în Bucate şi are loc între 19 şi 24 ianuarie 2023. Se desfăşoară în zona Biserica de lemn Maramureşeană şi a început de joi, 19 ianuarie.
Bucătari iscusiţi din Bucovina şi Ardeal vor pregăti plăcinte tradiţional româneşti, mii de sarmale şi sute de kilograme de carne la grătar sau la ceaun. Nicolae Ciobanul, sosit din Alba Iulia va dezvălui cele mai bine păstrate secrete despre gătitul tradiţional şi vom avea ce învaţa.
Se lasă cu degustare de bunătăţi: sarmale, pomana porcului, friptură de porc la ceaun, cotlete la grătar. Clasica pastramă în bere la tigaie va fi prezentă, alături de pastramă friptă în jar, pe funduri de lemn sau la ceaun. Sunt şi cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau din oaie, cârnaţi la garniţă, cârnaţi cruzi sau afumaţi, tobă, pârjoale şi multe altele.
Nu vor lipsi plăcintele tradiţionale, dar vedetă e cu siguranţă harta României compusă numai din plăcinte. Pentru că încă e destul de frig, cei prezenţi se vor încălzi cu vin fiert, ţuica fiartă, iar cei mici au la dispoziţie clătite, cozonaci şi checuri, acadele, waffle, ciocolată şi prăjituri de casă.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol