21 ianuarie 2023, 13:02

Harta României, făcută din plăcinte tradiţionale, la Festivalul Unirea în Bucate din Parcul IOR

Parcul IOR din Capitală este gazda unui festival culinar în acest weekend, iar tematica este Mica Unire, pe care o sărbătorim pe 24 ianuarie. Evenimentul poartă numele de Unirea în Bucate şi are loc între 19 şi 24 ianuarie 2023. Se desfăşoară în zona Biserica de lemn Maramureşeană şi a început de joi, 19 ianuarie.

Pentru mulți dintre noi urmează mai multe zile libere, în care ne putem detașa de activitățile și obligațiile obișnuite pentru a ne organiza timpul așa cum ne dorim.
Marți e zi liberă pentru toată lumea – sărbătorim Unirea Principatelor de la 1859. Iar pentru elevi, studenţi şi angajații din sectorul bugetar și luni este la fel, așa încât nu greşim dacă spunem că pentru o bună parte dintre români este o minivacanță. Ce putem face folositor cu timpul nostru liber?
Ei bine, la București, în acest weekend se sărbătorește culinar ziua de 24 ianuarie., anunță Radio România Actualități. Harta României este făcută din plăcinte tradiţionale în parcul IOR, acolo unde bucătari sosiți din inima Bucovinei și a Ardealului gătesc la foc continuu. Festivalul Unirea în Bucate este deschis până pe 24 ianuarie, între orele 9:00 si 22:00.

Bucătari iscusiţi din Bucovina şi Ardeal vor pregăti plăcinte tradiţional româneşti, mii de sarmale şi sute de kilograme de carne la grătar sau la ceaun. Nicolae Ciobanul, sosit din Alba Iulia va dezvălui cele mai bine păstrate secrete despre gătitul tradiţional şi vom avea ce învaţa.

Se lasă cu degustare de bunătăţi: sarmale, pomana porcului, friptură de porc la ceaun, cotlete la grătar. Clasica pastramă în bere la tigaie va fi prezentă, alături de pastramă friptă în jar, pe funduri de lemn sau la ceaun. Sunt şi cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau din oaie, cârnaţi la garniţă, cârnaţi cruzi sau afumaţi, tobă, pârjoale şi multe altele.

Nu vor lipsi plăcintele tradiţionale, dar vedetă e cu siguranţă harta României compusă numai din plăcinte. Pentru că încă e destul de frig, cei prezenţi se vor încălzi cu vin fiert, ţuica fiartă, iar cei mici au la dispoziţie clătite, cozonaci şi checuri, acadele, waffle, ciocolată şi prăjituri de casă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol