3 octombrie 2023, 7:34

„Help Campus”, prima tabără incluzivă din România, este în pregătire

Asociația AMAIS ia parte la proiectarea primei tabere din România dedicate copiilor cu autism și familiilor acestora. Partea frumoasă e că tabăra va fi construită incluziv, adică se va adresa unei categorii variate de (diz)abilități.

Departamentul de arhitectură al asociației va realiza tema concursului, iar Ordinul Arhitecților din România, filiala București, va organiza concursul de soluții ce va fi lansat în luna aprilie.

Pe de altă parte, Clubul de Mobilitate Urbană (CMU) are și o școală de ceva vreme – o școală de educație nonformală unde, timp de un an școlar, 14 nevăzători învață să devină independenți.

„Îi ghidăm prin ateliere de mobilitate, când învață să folosească bastonul; de tehnologie, când învață să folosească laptopul și telefonul mobil; de transport în comun când explorăm cu ei călătoriile cu metroul și autobuzul, sau să gătească ori să-și facă un CV și cum să se prezintă la un interviu”, scrie asociația.

Zilele trecute, unii dintre ei au mers pentru prima oară cu bastonul, autobuzul și metroul.

Pe de altă parte, Ana Maria Ciobanu, reporteră la DoR, vine la #CMUtalks să vorbească despre „Cum spunem povești despre incluziunea socială”. Întâlnirea online va avea loc pe 31 martie, de la 19:00 la 20:30. Completează formularul pentru a participa la discuție.

AMAIS este o organizație non-profit înființată în 2015. Misiunea este de a construi o societate incluzivă și face asta prin aplicarea principiilor designului incluziv în: arhitectură, tehhnologie, evenimente și proiecte sociale. 

Foto: Newsletter AMAIS


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol