14 ianuarie 2023, 6:57

Hong Kong: poliția a arestat cinci persoane pentru că au publicat povești cu oi și lupi

Poliția din Hong Kong a arestat cinci persoane săptămâna trecută, acuzate că au publicat cărți pentru copii cu oi și lupi, ale căror povești îndeamnă la ură și răzvrătire împotriva guvernului. Cei cinci ar putea primi o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

  • Potrivit polițiștilor, una dintre cărți, „Apărătorii satului oilor”, face referire la la protestele prodemocrație. În poveste, lupii vor să ocupe satul și să mănânce oile care însă ripostează.
  • O altă poveste vorbește despre 12 oi luate de lupi, făcând posibil aluzie la 12 cetățeni ai Hong Kong-ului arestați de China în luna august a anului trecut, în timp ce încercau să fugă din oraș cu barca.
  • A treia carte spune povestea unor lupi care se furișează printr-o gaură în satul oilor; textul îi înfățișează pe lupi murdari, în timp ce oile sunt curate.

 

Arestările fac parte dintr-o serie întreagă de rețineri ale unor persoane pe care autoritățile din Hong Kong le suspectează că ar face parte din mișcarea de disidență pro-democrație. Autoritățile din fosta colonie britanică au început o amplă campanie de reprimare a opoziției și disidenței după ce China a aprobat noua lege a securității pentru orașul-stat, care încă are autonomie față de guvernul de la Beijing.

Cele cinci persoane arestate făceau parte dintr-o asociație de logopezi, care publică materiale pentru copii. Poliția afirmă că persoanele reținute sunt doi bărbați și trei femei cu vârste între 25 și 28 de ani.

Foto: REUTERS/Tyrone Siu (via Educatieprivata.ro)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol