26 mai 2022, 16:46

Hotel pentru cămile. E la fel de scump ca în Poiană

În mijlocul deșertului saudit, un centru temporar oferă înnoptări și servicii de răsfăț pentru cămile de competiție, un animal venerat în bogatul regat petrolier al Golfului.

În Rumah, la puțin peste o sută de kilometri nord-est de capitala Ryad, cămila lui Omair Al-Qahtani a avut dreptul timp de două săptămâni la curățare, tuns, încălzire sau chiar lapte fierbinte, în inima unei întinderi nesfârșite de nisip roșu.

Un adevărat răsfăț

Centrul a fost deschis ca parte a Festivalului de cămile al regelui Salman bin Abdulaziz Al-Saud, de mare prestigiu, din decembrie până în ianuarie, unde sunt prezentate premii în valoare totală de până la aproximativ 60 de milioane de euro în timpul concursurilor de frumusețe.

„Este foarte confortabil. Cămila mea beneficiază de îngrijiri medicale regulate și de monitorizare”, a declarat pentru France24 Omair al-Qahtani, un om de afaceri în vârstă de 51 de ani din Ryad. Potrivit acestuia, acest sejur îl va costa în total între 140.000 și 190.000 de euro. Și asta pentru că nu a venit la eveniment însoțit de o singură cămilă.

În „hotelul” cu vreo 120 de incinte exterioare, simple sau duble, vreo cincizeci de muncitori se dau peste cap pentru a răsfăța și a hrăni toate cămilele.

Potrivit lui Mohammed Al-Harbi, media manager al festivalului, hotelul a fost instalat „pentru a proteja și îngriji cămilele, dar și pentru a ușura povara proprietarilor acestora”.

Unitatea a fost și o mană cerească pentru organizatori, sejururile și tratamentele oferite aducând peste 1,4 milioane de euro într-o lună de festival.

O zi de cazare pentru o cămilă pornește de la 100 de euro, dar poate crește, în funcție de tratamente.

Citește și

Concurs de frumusețe pentru cămile. Animale descalificate pentru că au botox și lifting facial


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol