2 martie 2024, 12:16

I-au refuzat transplantul de inimă pentru că nu era vaccinat anti-Covid. Explicație pe muchie de bisturiu

Caz complicat, bun de o discuție încinsă vacciniști-antivacciniști, în care fiecare ar avea argumentele sale.

Decizia în aceste cazuri se ia, însă, la rece, iar logică există.

Un spital din Boston a respins cererea de transplant de inimă pentru un pacient de 31 de ani care refuză vaccinarea anti-Covid pe motiv că aceasta contravine principiilor sale fundamentale.

Pacientul a fost tăiat de pe listă în marea parte din cauza refuzului acestuia de a se vaccina. Tatăl pacientului a spus că vaccinarea contravine ”principiilor fundamentale„ ale fiului său.

Chiar dacă transplantul e de inimă, judecata e făcută cu bisturiul logicii

Spitalul spune că nu face altceva decât să respecte propria politică. ”Având în vedere criza de organe disponibile pentru transplant, facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că pacientul care beneficiază de transplant are cele mai mari șanse să supraviețuiască”, a transmis spitalul într-o declarație de presă pentru BBC.

Un purtător de cuvânt a mai precizat că politica spitalului prevede printre criteriile esențiale pentru aprobarea procedurii vaccinarea antiCovid și un stil de viață al candidaților care să maximizeze succesul operației și să optimizeze rata de supraviețuire a pacienților după efectuarea intervenției, având în vedere și faptul că sistemul lor imunitar este grav afectat de condiția lor medicală.

Cu alte cuvinte se ia în calcul ca inima transplantată să nu se irosească

Listă lungă de așteptare

Spitalul a mai precizat că cei mai mulți dintre cei 100.000 de pacienți aflați pe lista de așteptare pentru un transplant nu vor ajunge pe masa de operații în următorii 5 ani din cauza crizei de organe, scrie BBC.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol