31 august 2023, 5:21

Iași: Studenți de la TUIASI – premiați pentru cel mai ușor și rezistent pod

O echipă de studenţi de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), a fost premiată la o competiţie internaţională organizată în Turcia, după ce a construit cel mai uşor şi rezistent pod.

Echipa formată din şase studenţi de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, cărora li s-a alăturat şi Alessandro Piscciota, student de la Universitatea din Palermo ajuns la Iaşi cu bursă Erasmus, a obţinut locul I la Concursul Internaţional de Poduri desfăşurat la Universitatea Bogazici din Istanbul.

„Pregătirile pentru concurs au început în luna octombrie, atunci când s-a lansat tema, iar până în decembrie s-a lucrat la proiectare şi la detaliile de execuţie. Acceptul participării la concurs a venit la începutul lunii februarie, iar de atunci s-au căutat sponsori şi a început execuţia structurii în laboratoarele facultăţii. Mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut pentru participarea la acest concurs şi le urăm succes colegilor noştri la ediţia de anul următor. Trebuie apreciată totodată şi calitatea execuţiei, cu atât mai mult cu cât confecţionarea elementelor podului s-a realizat în laboratoarele FCI de către studenţi, împreună cu tehnicianul facultăţii”, a declarat dr. ing. Gheorghiţă Boacă, şef lucrări la TUIASI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol