21 iunie 2024, 3:15

IBM, mișcare curajoasă pe piața din Orientul Mijlociu. Compania a deschis două centre în Emiratele Arabe Unite

Celebra corporație americană producătoare de tehnologie avansată, IBM, a realizat prima sa incursiune în Orientul Mijlociu și în Africa, prin prezentarea a două centre de date în Emiratele Arabe Unite, regiune care pare să valorifice cererea din ce în ce mai mare de servicii din partea organizațiilor.

Cele două centre de date locale, unul în Dubai și celălalt în Abu Dhabi, vor ajuta companiile „să treacă la un model cloud cloud hibrid” și „să mute sarcinile de muncă selecte critice într-un mediu cloud securizat”, a spus compania americană, anunță TheNational.

Cloud-ul hibrid reprezintă o modalitate de calcul folosită adesea pentru a crea un mix de cloud privat și cloud public de la terți, reușind astfel să securizeze eficient diverse date și informații ale corporațiilor sau firmelor care solicită un serviciu de acest gen.

„Prin intermediul centrelor noastre de date, ajutăm organizațiile să își accelereze trecerea către cloud hibrid și să interconecteze diferitele platforme de date… creând sisteme unificate proiectate pentru o mai mare consistență, automatizare și predictibilitate”, a declarat Hossam Seif El Din, vicepreședinte, întreprindere și comercial la IBM MEA, potrivit TheNational

În ultimul timp, cererea din Emiratele Arabe Unite pentru centrele de date este într-o creștere rapidă, iar din acest motiv investițiile în stocarea datelor în Arabia Saudită și în Emiratele Arabe Unite – cele mai mari economii arabe – urmează să crească la peste 1,5 miliarde de dolari în 2022, potrivit International Data Corporation.

Potrivit rapoartelor IBM, La nivel regional, peste 70% dintre companiile MEA vor avea, în următorii doi ani, de două ori mai multe platforme de stocare a datelor. Acest lucru va duce la o creșere anuală a cheltuielilor de servicii cloud cu 29,8% – ajungând la 4,1 miliarde de dolari (echivaletul a 15 miliarde de dolari Dh) până în 2022, fiind în creștere de la 1,1 miliarde de dolari încă din anul 2017.

Pentru a răspunde nevoilor crescânde ale clienților, IBM „investește foarte mult în cloud hibrid”, a spus domnul El Din, fără a dezvălui suma cheltuită pentru crearea centrelor de date EAU.

„IBM investește, de asemenea, în tehnologii emergente, cum ar fi inteligența artificială, blockchain, analiza datelor și securitatea cibernetică care optimizează fluxurile de lucru ale afacerilor în cloud”, a spus el, potrivit TheNational

Recent, compania tehnologică a semnat, în 2015, un pact de 700 de milioane de dolari cu Etihad Airways, unul dintre principalii săi clienți regionali, din Emirate, pentru a oferi servicii de cloud computing până în 2025.

Se pare că trecerea la cloud, găzduită de o companie specializată, a reprezentat întreprinderile regionale reducerea cheltuielilor, atunci când vine vorba de păstrarea și protejarea datelor, reușind să aibă costuri mult mai ieftine decât în crearea propriei infrastructuri de servere și rețele de securitate.

IBM, care are o rețea globală de peste 60 de centre de date, a anunțat achiziția unei alte companii de software americane Red Hat pentru 34 miliarde de dolari în iulie anul trecut, pentru a-și consolida ofertele cloud.

Citiți mai multe despre acest subiect pe TheNational.

Sursă Foto: Therahnuma.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol