21 iunie 2022, 6:56

Solicitarea Ucrainei de a separa Rusia de Internetul global a fost respinsă

Corporația Internet pentru Nume și Numere Alocate (ICANN) nu va interveni în războiul Ucrainei cu Rusia și a respins cererea de a separa Rusia de Internetul global. Propunerea Ucrainei nu este fezabilă nici din punct de vedere tehnic, nici în cadrul misiunii ICANN.

„După cum știți, internetul este un sistem descentralizat. Niciun actor nu are capacitatea de a-l controla sau de a-l opri”, a scris CEO-ul ICANN, Göran Marby.

ICANN a fost construit pentru a se asigura că Internetul funcționează, nu pentru ca rolul său de coordonare să fie folosit pentru a-l opri să funcționeze.

Experții în guvernarea Internetului au declarat anterior că se așteptau ca ICANN să respingă pledoaria Ucrainei și că propunerea Ucrainei, dacă va fi implementată, ar putea avea consecințe devastatoare pentru utilizatorii medii de Internet ruși, inclusiv pentru dizidenți.

Solicitarea inițială trimisă de reprezentantul Ucrainei în Comitetul consultativ guvernamental al ICANN era de a revoca domeniul de Internet .ru și echivalentele sale chirilice. Asta ar fi putut face ca site-urile web rusești să dispară de pe Internet. De asemenea, ar fi însemnat că smartphone-urile, computerele și alte dispozitive conectate din Rusia nu ar fi putut accesa Internetul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol