CITIRE

Un iceberg gigant s-a desprins din Groenlanda | Vi...

Un iceberg gigant s-a desprins din Groenlanda | Video

Articol realizat de Cristian Țene

Efectele încălzirii globale sunt tot mai prezente în zilele noastre prin efectul de seră, perioadele de secetă sunt tot mai prelungite, odată cu ridicare nivelului mărilor, oceanelor, provenită din topirea ghețarilor din calota glaciară.

Sursa: petapixel.com

În urmă cu câteva zile, în Groenlanda s-a petrecut un eveniment foarte special pentru evoluția planetei noastre și anume un iceberg de șase kilometri s-a desprins din partea estică a marelui gheţar Helheim. Evenimentul a durat aproximativ o jumătate de oră și a putut fi studiat de oamenii de știință pentru a culege date despre fenomen și a vedea efectele și de a face viitoare predicții.

„S-a întâmplat chiar în fața ochilor noștri. Cantitatea de gheață a fost impresionantă, zgomotul a fost uimitor. Nimeni nu vorbea, pentru că am fost prea hipnotizați de acest eveniment care se desfășura” a declarat Denise Holland coordonatorul logisticii pentru laboratorul New York University’s Fluid Dynamics Fluid Environment conform earther.com.

În urma analizei datelor specialiștii au făcut estimări că dacă acest fenomen s-ar produce cu un ghețar din calota glaciară ar putea avea repercursiuni majore asupra nivelului oceanelor, care ar crește cu circa trei metri.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.