28 mai 2022, 1:46

Patru liceeni români au creat un container pentru colectarea uleiului uzat. Ideea elevilor, în luptă pentru o competiție internațională

Este cunoscut faptul că uleiul uzat este dăunător pentru mediul înconjurător, iar patru liceeni din București au creat un container special pentru colectarea uleiului pentru a-l transporta la centrele de reciclare.

Echipa OilCollect, formată din Andrada DumitriuLarisa BălășoiuAlexandru Bivoleanu și Dan Șerban Rusu, elevi la Colegiul National I. L. Caragiale din București, a câștigat faza pe România a competiției Social Innovation Relay (SIR), organizată de Junior Achievement România, un ONG internațional pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, scrie startupcafe.ro.

Tinerii au vrut să aducă în centrul atenției efectele nocive ale poluării din cauza uleiului uzat și pentru a salva mediul înconjurător.

Proiectul se adresează liceenilor și îi pune față în față cu diverse probleme sociale pentru care aceștia trebuie să găsească soluții.

Proiectul SIR se derulează în 13 ţări: Belgia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Japonia, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Singapore, Spania, Turcia și Ungaria.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol