CITIRE

Idee revoluționară pentru găsirea victimelor aflat...

Idee revoluționară pentru găsirea victimelor aflate sub dărâmăturile din Mexic

Ultimul cutremur, de pe 19 septembrie, din Mexic a fost unul foarte puternic și a adus multe pagube, multe pierderi de vieți omenești, persoanele rămânând blocate sub clădirile care au căzut.

Faptul că ne aflăm într-o eră atât de tehnologizată, aduce beneficii și în cazul dezastrelor naturale, atunci când se folosesc anumite instrumente sau roboți, idei care nu puteau fi întâlnite nici măcar acum 10 ani. Salvatorii și autoritățile din Mexic au fost ajutate pentru a găsi persoane care încă se aflau sub clădirile prăbușite de către niște roboți, sub forma unor șerpi care se puteau strecura cu ușurință oriunde, informează Sciencemag.org.

Timp de trei zile, roboții aparținând grupului de cercetare condus de Howie Choset de la Universitatea Mellon din Pittsburgh, Pennsylvania. Șerpii sunt controlați de cercetători cu ajutorul unei telecomenzi și au o grosime de 5 centimetri și o lungime de un metru. De asemenea, roboții au 16 puncte de îmbinare, ceea ce îi face foarte mobili și potriviți pentru a se mișca prin locuri greu accesibile de orice alt dispozitiv.

Pe capul acestor șerpi a fost atașată o cameră video și o lanternă, imaginile fiind transmise către echipa de control, care putea vedea în timp real ceea ce se află sub dărâmături.

Din păcate, acești roboței nu au ajutat pe nimeni deocamdată, însă cercetătorii îți propun ca pe viitor, invenția lor să fie folosită și astfel să poată ajuta la salvari în cazul unor dezastre naturale.

[Sursă imagine: nbcnews.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.