29 iunie 2022, 21:15

Iepurașii de Paști cu măști de protecţie, de la maeștrii ciocolatieri din Belgia

Pentru Paște, maeștrii artizanali ciocolatieri s-au organizat pentru livrările online, dar s-au și adaptat la această periadă de izolare impusă de pandemia de coronavirus.

Producătoarea belgiană de ciocolată Genevieve Trepant a abordat Paștele acesta cu o notă de actualitate, adăugând măști de protecție facială la iepurașii pe care îi confecţionează din ciocolată cu lapte sau neagră.

Cu Belgia în carantină pentru a se limita răspândirea coronavirusului, ea și-a închis atelierul de lângă Namur și a deschis un magazin online unde își vinde iepurașii cu 12 euro bucata, scrie news-24.fr.

Maestra ciocolatieră a spus că își dorește ca figurinele de 20 de cm să exprime solidaritatea cu spitalul din Namur.

Facem ce fac toţi, ne adaptăm, găsim soluții și sprijinim cadrele medicale”, a spus ea. Prin strângerea de fonduri pentru Fundația Regele Baudouin, doamna Trepant speră să cumpere echipament medical pentru spitalul local.

Clienții pot alege între un „iepuraş de solidaritate” pe care îl vor dona personalului medical al spitalului şi un „iepuraş în carantină” pentru consum propriu.  „Carantina este grea pentru toate afacerile independente”, a spus Genevieve Trepant.

Genevieve Trepant a fost ocupată înainte de Paștele catolic, așa că a fost chiar nevoită să angajeze pe cineva pentru a ajuta la crearea iepurașilor speciali pentru acest Paște special, unic în istoria modernă.

Belgia a raportat vineri 26.667 de cazuri confirmate de COVID-19, cu un total de decese 3.019 decese.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol