18 septembrie 2021, 17:18

Îmbătrânește România? Topul orașelor cu cea mai tânără populație din țara noastră

În ultimii cinci ani, ponderea segmentului tânăr, sub 15 ani, în populaţia totală a scăzut treptat, ajungând la 14,8% în 2018, iar numărul românilor cu vârsta de peste 65 de ani l-a depăşit pe al celor sub 15 ani începând cu anul 2014, conform unui raport EY, informează Mediafax.

Suceava, oraşul cu cea mai tânără populaţie din România

Oraşul cu cea mai tânără populaţie din țara noastră este Suceava. Vârstă medie este în acest oraș de 39,5 ani. Una din opt persoane din Suceava are vârsta de peste 65 ani. Suceava este urmat în topul orașelor cu populație tânără din România de alte două oraşe din zona Moldovei: Iaşi, cu vârsta medie de 39,7 ani, şi Botoşani, cu vârsta medie de 40,2 ani, conform Hotnews.

Brăila, cel mai îmbătrânit oraș

Municipiul Brăila are cea mai îmbătrânită populaţie, arată studiul EY. Vârstă medie din Brăila este de 44,1 ani. La o diferenţă mare, în topul celor mai îmbătrânite orașe se situează municipiul Braşov, cu vârsta medie de 43,6 de ani, urmat de Ploieşti şi Constanţa, cu vârsta medie de 43,3 ani.

Unde se situează Municipiul București?

București se află în topul primelor 10 oraşe cu vârsta cea mai ridicată din România, ocupând locul 9 cu 42,6 ani, la o diferenţă foarte mică de media naţională, cu vârsta de 42,2 ani, conform analizei EY.

Sursă cover foto: Adevărul


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.