10 decembrie 2023, 15:48

Impactul cu o mină marină este una dintre ipoteze, în cazul exploziei de pe nava de la Sulina

Nava sub pavilion Togo la care s-a produs ieri dimineață o explozie a fost remorcată de o navă aparținând Administrației Fluviale a Dunării de Jos către golful Musura și a fost eșuată în siguranță.

Navigația pe brațul Sulina nu este afectată, însă Direcția Hidrografică Maritimă a emis un aviz către navigatori pentru a evita perimetrul unde se află nava avariată. Autoritatea Navală transmite că se va monta un baraj antipoluare în jurul navei pentru a proteja zona de eventualele scurgeri de hidrocarburi.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a deschis un dosar de urmărire penală in rem. Deocamdată nu se cunosc cauzele exploziei. Impactul cu o mină marină este una dintre ipoteze.

Cosmin Laurențiu Dumitrache, directorul general al Autorității Navale Române: Momentan vrem să excludem această variantă, neexistând indicii concrete că aceasta ar putea fi cauza. Așteptăm să vedem și o verificare a corpului navei cu scafandri, pentru a ne putea spune cu exactitate dacă a fost explozia provocată din interior sau din exterior. Nava este relativ stabilă, nu pare să dea semne a se scufunda; se încearcă salvarea navei.

Nava transporta ciment și aștepta în Marea Neagră din data de 12 septembrie să intre pe Canalul Bîstroe. Niciunul dintre cei 12 membri ai echipajului nu a fost rănit.

Foto: ARSVOM


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol