29 noiembrie 2021, 11:31

Împăratul Naruhito sărbătorește urcarea pe tronul Japoniei. Președintele României și prințul Charles participă la eveniment

Eveniment important în Japonia. La Tronul Crizantemei își proclamă ascensiunea oficială de întronizare a împăratului Naruhito, într-un ritual plin de semnificaţie, la care vor participa oaspeții din aproape 200 de țări.

Oaspeţii invitaţi la ceremonie vor lua parte la un banchet organizat de cuplul imperial, urmând ca în seara zilei următoare să participe la un dineu organizat de premierul Shinzo Abe şi soţia acestuia. La ambele evenimente, sunt aşteptaţi să participe circa 2.500 de invitaţi, din care 600 sunt străini din 195 de state de pe mapamond cu care Japonia întreţine relaţii diplomatice, arată agerpres.ro.

Împăratul Akihito a părăsit tronul Japoniei după treizeci de ani de domnie.

O nouă eră în istoria modernă a Japoniei se deschide alături de Naruhito, fiul cel mare al lui Akihito, 59 de ani, denumită simbolic Reiwa, care semnifică ”armonie frumoasă”. Naruhito este primul împărat japonez care a studiat la Oxford, în Marea Britanie și îi place tenisul şi ştie să cînte la violă, relatează rfi.ro.

Împăratul va urca pe un tron construit special cu această ocazie, numit ‘Takamikura’, şi protejat de draperii şi de un baldachin de 6,5 metri înălţime iar de aici îşi va proclama ascensiunea în funcţie înainte de a primi felicitările şi tradiţionalele ovaţii ‘banzai’.

Printre invitaţii la ceremonie figurează monarhi ai Europei, precum regele Felipe al VI-lea al Spaniei sau prințul Charles, şi reprezentanţi guvernamentali din America, Africa, Asia şi Oceania. Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au participat la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei.

Surse fotografii cover: B1/ Hello Magazine/ Jagranjosh


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.