4 aprilie 2020, 9:58

Important pentru vegetarieni și vegani. Ce s-a descoperit?

Și plantele simt, asta arată un studiu realizat de dr. Heidi Appel.

Informațiile găsite de oamenii de știință de la Universitatea din Missouri au descoperit că plantele ar auzi în timp ce sunt mâncate. Experimentul lui Heidi Appel pe o plantă similară cu varza, a rezultat faptul că aceasta reacționează la zgomotul tăierii frunzelor.

https://www.colourbox.com

„Studii anterioare au cercetat modul în care plantele reacționează la energia acustică. Este pentru prima dată când se examinează modalitatea în care plantele reacționează la zgomotul care provine de la specii biologice, cum este a lor”, informează Rador.

Am constatat că „vibrațiile hrănirii” influențează metabolismul celulelor și acestea încep să producă substanțe chimice de protecție cum ar fi în cazul invaziei omizilor”, susține dr. Appel, conform descopera.ro.

Se pare că oamenii de știință cred că este nevoie de mai multe cercetări, chiar dacă studiul poate fi benefic agriculturii. Ei doresc să se afle concret dacă plantele pot să audă în adevăratul sens al cuvântului, sau sunt doar niște mecanisme de auto-apărare în care sunt incluse anumite vibrații.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.