CITIRE

„Împreună respectăm ordinea publică” &...

„Împreună respectăm ordinea publică” – inițiativa Poliției Capitalei pentru formarea spiritului civic

În contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, Poliţia Capitalei a lansat campania „Împreună respectăm ordinea publică”. Inițiativa este menită să lanseze consultări în rândul populaţiei şi al poliţiştilor în vederea elaborării unor ghiduri de comportament civic.

În cadrul paginii de Facebook „Împreună respectăm ordinea publică”, este publicat programul campaniei şi urmează să fie lansate sondaje, întrebări adresate cetăţenilor şi poliţiştilor referitor la anumite comportamente civice dezirabile sau nu. Campania va fi derulată până în decembrie unul viitor, dar pagina de Facebook va rămâne activă şi după acest moment.

„Trebuie să stabilim împreună, pe nişte probleme de interes public, care ar fi acele reguli de comportament civic care ar trebui să ne coordoneze viaţa de zi cu zi, fie că suntem cetăţeni sau suntem poliţişti. Aceste reguli vor fi postate pe pagina Facebook, astfel încât să facem dezbateri publice, în care votul fiecăruia să conteze, nu doar votul majorităţii”, a precizat Graţiela Văduva, şeful Serviciului de analiză şi prevenire a criminalităţii din Poliţia Capitalei, conform agerpres.ro.

Sursa facebook.com

În urma acestei inițiative, va fi elaborat un ghid de comportament civic, publicat într-un format mic, accesibil. Cu susţinerea ambasadelor, acest ghid urmează să fie tradus şi multiplicat, astfel încât inclusiv cetăţenii străini care vin în Bucureşti să cunoască regulile de comportament civic și să se conformeze la acestea.

În același timp, pornind de la situaţii critice care pot genera tensiuni între cetăţeni şi poliţişti, vor fi întocmite măsuri de intervenţie preventivă, care vor fi prezentate în cadrul unor module de pregătire profesională continuă a poliţiştilor. Aceste proceduri vor fi puse în practică începând de anul viitor și vor fi conduse de consultantul francez Bruno Demaille, expert şi negociator internaţional, care a semnat un parteneriat cu Poliţia Capitalei.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.