9 iunie 2023, 8:42

În 15 mai se va încheia termenul acordat autorecenzării

În 15 mai, adică la sfârșitul săptămânii viitoare, se va încheia termenul acordat autorecenzării. Până acum, la nivel național s-au înregistrat aproape 5 milioane și jumătate de chestionare.

În vederea permiterii accesului securizat către chestionarele de recensământ, o singură persoană din gospodărie trebuie să declare câteva date despre toți membrii gospodăriei.

Prin gospodărie a populației se înțelege grupul de două sau mai multe persoane care locuiesc împreună în mod obișnuit într-o unitate de locuit sau doar într-o parte a acesteia având, în general, legături de rudenie și care se gospodăresc în comun – contribuie împreună la aprovizionarea și la consumul de alimente și de alte bunuri esențiale traiului – și participă integral sau parțial la bugetul de venituri și cheltuieli.

Persoanele care, la momentul de referință al recensământului, locuiesc și se gospodăresc singure sunt considerate gospodării de o singură persoană. La fel se consideră și persoanele care, deși ocupă o locuință împreună cu alte persoane, declară că se gospodăresc singure.

Este indicat ca persoana care pre-înregistrează gospodăria să fie capul gospodăriei/ persoana de referință, adică persoana care cunoaște cel mai bine gospodăria și membrii ei.

MOMENTUL DE REFERINȚĂ AL RECENSĂMÂNTULUI
Informațiile despre membrii gospodăriei și locuințe, care se inscriu în acest formular, se referă la starea de fapt existentă la ora „00:00” din ziua de 1 Decembrie 2021
.

După completarea și transmiterea acestui formular de pre-înregistrare veți primi pe e-mail:

  • Un e-mail cu link-ul către chestionarul capului gospodăriei/persoanei de referință și câte un link pentru fiecare locuință secundară declarată în acest formular
  • câte un e-mail pentru fiecare membru al gospodăriei, pentru care NU s-a completat o adresă de e-mail proprie în acest formular

Ceilalți membri ai gospodăriei primesc fiecare e-mail cu linkul către propriul chestionar.
În urma validării chestionarelor completate cu date și transmise se va emite o Dovadă de auto-recenzare care se poate accesa pe site-ul www.recensamantromania.ro, Secțiunea: VERIFICAREA AUTO-RECENZĂRII. În caz contrar, se afișează informația cu privire la imposibilitatea acceptării în baza de date a recensământului a chestionarului respectiv din cauza completării parțiale sau cu erori.
Vă asigurăm că luăm toate măsurile necesare pentru a asigura protecția datelor dvs.
Toate informațiile din acest formular sunt confidențiale și vor fi utilizate numai în scopuri statistice. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați http://www.recensamantromania.ro/informarea-persoanei-cu-privire-la-rpl-2021-referitor-la-prelucrarea-datelor-cu-caracter-personal/.
Informații suplimentare privind diverse aspecte ale recensământului populației și locuințelor din România în runda 2021 puteți regăsi pe site-ul: www.recensamantromania.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol