21 iunie 2024, 3:38

În acest weekend se deschide sezonul de schi în Bulgaria

Sezonul de schi în principalele staţiuni de iarnă din Bulgaria se va deschide la 15 şi 16 decembrie. Pamporovo şi Borovets inaugurează oficial pârtiile de schi la 15 decembrie, iar în Bansko acestea se deschid la 16 decembrie.

Vitosha, situată lângă Sofia, nu a anunţat încă deschiderea oficială din acest sezon, scrie BTA.

Care sunt noutățile?

Pamporovo. Există deja un strat de zăpadă pe Muntele Snezhanka şi Studenets. O nouă instalaţie cu şase locuri urmează să fie pusă în funcţiune, alături de zona de schi renovată din sud. Pamporovo a investit, de asemenea, în livrarea a 12 tunuri suplimentare de zăpadă artificială pe pârtia dinspre Lacurile Smolyan.

Borovets. Sezonul de iarnă în staţiunea Borovets va începe pe 15 decembrie. Directorul de marketing Borosport, Maria Sheynova, a declarat recent pentru BTA că sistemul de zăpadă artificială din staţiune este extins în fiecare an cu un număr mare de tunuri staţionare şi mobile. Staţiunea este pregătită pentru sezon, principala prioritate a pregătirilor fiind pârtiile, a spus ea.

Bansko. Noul sezon turistic de iarnă în Bansko va începe sâmbătă, 16 decembrie. Deschiderea va fi însoţită de un program festiv, cu jocuri şi concerte, iar sportivi din Bansko vor schia pe pârtia Tomba. A doua parte a programului va avea loc în piaţa centrală a oraşului, la ora 17:30, cu o prezentare culinară şi degustare de mâncăruri tradiţionale. Deschiderea oficială a Sezonului de Schi 2023-2024 va avea loc la ora 18:00. Sistemul de zăpadă artificială de la Yulen a fost, de asemenea, modernizat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol