8 iulie 2020, 11:14

În Antichitate, evreii ar fi folosit cannabis în ritualurile religioase, potrivit cercetătorilor israelieni

Evreii din Antichitate se pare că foloseau cannabis, pentru a intra într-o stare specială, ca parte a ritualului religios, potrivit unor cercetători israelieni, care au găsit reziduuri de drog într-un templu vechi de circa 3.000 de ani. Poate nu întâmplător medicina israeliană este cea mai dezvoltată în materie de utilizare a cannabisului în scop medical…

Reziduurile au fost descoperite într-un altar de la templul Tel Arad, în deșertul Neghev, în apropierea localității Arad, din sudul Israelului, potrivit Reuters.

Analize după 50 de ani

Interesant este faptul că situl arheologic a fost descoperit în urmă cu peste 50 de ani, dar noi analize ale materiilor organice neidentificate găsite pe calcar au produs rezultatul surprinzător.

Eran Arie, arheologul care a condus proiectul de cercetare, a declarat că materialul conține urme de cannabis și excremente animale, folosite cel mai probabil pentru arderea plantei.

Arheologul a adăugat că nu există dovezi că planta ar fi fost cultivată local în timpul celui de-al 8-lea secol î.e.n. – perioada la care materialul a fost datat – sugerând că aceasta a fost importată cel mai probabil pentru „efectele sale psihoactive”.

Câteva urme au fost găsite și într-un al doilea altar din sanctuar.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.