14 aprilie 2024, 14:09

În Brașov va fi construită prima grădiniță cu grădină botanică și grădină senzorială

Primăria Brașov a lansat licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor de construcție pentru prima grădiniță care îi va ajuta pe cei mici să cunoască mult mai bine natura, fiind dotată cu o grădină botanică și una senzorială.

Grădinița face parte din campusul preșcolar amenajat pe trenul fostului depou de tramvaie, alături de o creșă, și va fi una dintre cele mai mari, având 240 de locuri, în cele 12 grupe.

Totodată, va fi o grădiniță prietenoasă cu copiii cu deficiențe de vedere, având marcaje tactile de ghidare, indicatoare scrise limbaj Braille, iar trecerile dintr-o încăpere în alta se vor realiza fără prag.

„Brașovul derulează cel mai amplu proiect de construire de infrastructură dedicată educației ante și pre-școlare și are în acest moment, în diferite stadii de implementare, creșe și grădinițe în toate cartierele unde există o astfel de nevoie. Obiectivul nostru  este unul foarte clar: în câțiva ani, toți copiii din Brașov, indiferent de cartierul în care locuiesc, să aibă un loc la grădiniță, iar cei de peste 2 ani un loc la creșă. Astăzi am lansat licitația pentru grădinița de pe Ioan Socec, o grădiniță în care vrem ca micuții să învețe să iubească natura și să se bucure de ea. Ei vor avea o mică grădină botanică, dar și o grădină senzorială unde vor putea să se plimbe pe alei din diferite tipuri de materiale: pietriș, coajă de copac, lemn în diferite forme care le stimulează simțurile tactile. Construim viitorul copiilor noștri prin cea mai bună infrastructură educațională pe care o administrație o poate pune la dispoziție”, a declarat primarul Allen Coliban.

Investiția constă în construirea unui grădinițe cu program prelungit, având o capacitate de 216 – 240 de locuri, în cele 12 săli de grupă de la nivelul parterului și al etajului. Fiecare grupă va fi de circa 18-20 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol