20 aprilie 2021, 13:30

În căutarea visului american. Antreprenor român, afaceri de succes în New York și București

Povestea unui român ce a devenit arhitect în New York.

Totul a început în 1981 când Mihai Radu a plecat din România, când era student în anul II la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu. A stat patru luni la Roma, perioadă unde a aşteptat viza de Statele Unite, iar următoarea oprire a fost New York.

Românul povestește că a avut tot felul de joburi, dar dorința lui era în domeniul arhitecturii. Un prieten l-a ajutat să meargă la un interviu cu I.M. Pei. I.M. Pei, un arhitect apreciat la nivel internaţional, este cunoscut pentru că a creionat piramida de sticlă din faţa muzeului Luvru, dar şi Muzeul de Artă Islamică din Qatar şi multe altele. Mihai Radu a lucrat timp de şapte ani, unde și-a terminat studiile de arhitectură la Institutul Pratt. A mai lucrat la mai multe birouri de arhitectură faimoase până când a decis să-și deschidă propriul business, informează businessmagazin.ro.

În 1997, Mihai Radu a deschis propriul birou de arhitectură, împreună cu un partener. Biroul de arhitectură a reuşit să adune în portofoliu proiecte variate, de la construcţii noi la design de interior. În SUA a lucrat cu Dow Jones, ONU, Coca-Cola/Vitamin Water, universitatea NYU, World Monuments Fund, Banca Mondială, etc. Proiecte importante a avut și în România.

În România vine frecvent, chiar la fiecare lună şi jumătate sau la două luni. Dar când îi este dor de gastronomia din țară acesta susține că merge în New York: „O dată pe lună, când merg la masă cu câţiva colegi expaţi, alegem un local românesc unde ne delectăm cu sarmale, ardei umpluţi şi papanaşi cu dulceaţă de vişine.”.

Mihai Radu consideră că România are un potenţial uriaş ce poate fi exploatat, mai arată businessmagazin.ro.

sursa foto: businessmagazin.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.