2 iunie 2023, 15:08

În China a fost ridicat un „oraș de carantină” pentru cei ce intră în contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2

Autoritățile din China construiesc un „oraș de carantină” la periferia celui mai mare oraș din provincia Hubei.

Aproape 1.000 de camere sunt gata până acum. Acestea sunt făcute din materiale prefabricate – practic arată ca niște containere. Aici ar urma să fie cazați cei care au intrat în contact cu persoane testate pozitiv.

Camerele au opt metri pătrați și sunt dotate cu un pat, pături, un calorifer electric, toaletă și au acces la internet.

Muncitorii lucrează 24 de ore din 24 de ore pentru a termina cât mai repede orașul de carantină aflat pe un camp lângă Shijiazhuang.

Aceste camere  vor găzdui persoane care au intrat în contact cu cei testați pozitiv, notează France 24. Lucrările au început pe 13 ianuarie și, în total, 4.000 de oameni pot fi cazați simultan aici.

Autorităţile de la Beijing au anulat sărbătorile de Anul Nou chinezesc, cele mai importante din această ţară asiatică, în mai multe provincii în urma detectării unor focare restrânse de COVID-19 în unele dintre ele şi pentru a evita posibile contagieri, a informat luni presa centrală preluată de EFE, relatează agerpres.ro.

Au fost astfel anulate celebrările din provinciile Sichuan (centru), din provinciile de nord-est Liaoning şi Heilongjiang (unde au fost semnalate mai multe focare), precum şi cele de la Yunnan (sud), Hubei (centru-est şi din capitala Wuhan), Ningxia (vest), Gansu (centru-nord) şi Shanxi (centru).

Sunt de asemenea interzise celebrările şi în unele comitate din alte provincii, precum şi la Beijing unde autorităţile au anunţat deja săptămâna trecută că tradiţionalele festivităţi la care iau parte o mulţime de oameni şi expoziţiile nu vor avea loc de Anul Nou chinezesc pe 12 februarie.

În acest fel, autoritățile din China vor să limiteze și mai mult răspândirea virusului în urma apariției unor focare isolate în mai multe zone din provincial Hubei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol