11 iunie 2022, 0:04

În circulaţie sunt 24 de „mutante” ale virusului SARS-COV-2 şi încă 13 sunt în evaluare

Pandemia de COVID-19 se află în prezent într-o fază de acalmie, dar este nevoie de prudenţă, pentru că există în circulaţie 24 de „mutante” ale virusului SARS-COV-2 şi încă 13 în evaluare. Afirmația îi aparține președintelui Comisiei pentru Sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel, scrie agerpres.ro.

Senatorul PSD a îndemnat la acordarea unui vot favorabil propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari USR PLUS, care vizează modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, pentru a reglementa cadrul general referitor la situaţiile în care medicii vor putea să asigure asistenţă medicală în afara specialităţii pe perioada instituirii stării de urgenţă sau stării de alertă.

Potrivit propunerii legislative, „personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei şi atunci când îşi depăşeşte limitele competenţei, cu excepţia cazurilor de urgenţă în care nu este disponibil personal medical ce are competenţa necesară sau când acesta este desemnat pe perioada institui a stării de urgenţă sau a stării de alertă să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii”.

„Asigurarea obligatorie acoperă şi riscurile şi prejudiciile produse ca urmare a exercitării profesiei de către personalul medical, care pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă a fost desemnat să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii”, se arată în proiectul de act normativ dezbătut, miercuri, în plen, şi care urmează să fie votat, în plenul de luni, în sesiunea aferentă votului final.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol