5 septembrie 2023, 8:06

“În curând Putin va fi internat într-un sanatoriu, din care nu va mai ieși niciodată”

Zvonurile despre starea de sănătate precară a lui Vladimir Putin nu se potolesc. Potrivit unui fost șef al serviciilor de informații, președintele se confruntă chiar cu moartea. Unii spun că ar fi vorba de cancer tiroidian.

Potrivit fostului șef al MI6, Sir Richard Dearlove, președintele rus Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de la putere încă de anul viitor. Dar acest lucru nu are nimic de-a face cu războiul din Ucraina, ci cu starea de sănătate a șefului statului, în vârstă de 69 de ani, a declarat fostul ofițer de informații britanic, scrie Frankfurter Rundschau.

„Acum chiar mă hazardez. Nu cred că va mai fi în viață în 2023”, a declarat Dearlove în podcastul One Decision. În curând, Putin va fi „probabil internat într-un sanatoriu” „din care nu va mai ieși ca lider al Rusiei”, a speculat Dearlove, care a fost șeful serviciilor secrete britanice între 1999 și 2004.

Va deveni Nikolai Patrușev următorul președinte al Rusiei?

Potrivit lui Dearlove, s-ar putea ca și noul președinte rus după Vladimir Putin să fie deja decis: Nikolai Patrușev, secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei. „Dacă teza mea s-ar dovedi adevărată și Putin ar trebui să dispară într-un sanatoriu, el ar fi probabil înlocuitorul”, a spus Dearlove. „Și, desigur, înlocuirea în acest scenariu va fi, cel mai probabil, permanentă. Adică, știți că nu există o succesiune în conducerea Rusiei. Nu există nici un plan de succesiune.”

Fostul șef al serviciilor de informații a continuat prin a prezice că Rusia s-ar putea „prăbuși” în următoarele 12-18 luni din cauza sancțiunilor impuse de Occident.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol