14 iunie 2024, 2:20

În județul Timiș va avea loc un simpozion unic de sculptură sudată

A doua jumătate a lunii septembrie va aduce la Dumbrăvița, în parcul central al comunei din județul Timiș, șase sculptori care fac parte dintr-o rară categorie de artiști din România, a celor care creează lucrări sudate.

În perioada 16 – 30 septembrie în comuna Dumbrăvița va avea loc a treia ediție a simpozionului „Sculptura sudată”. Artiștii invitați sunt Sorin Purcaru, Darius Hulea, Emanuel Chiriac, David Bandi, Zoltan Rostaș și Bogdan Nueleanu (inițiatorul proiectului).

Numărul participanților la simpozionul din 2023 este dublu față de cel al edițiilor anterioare, semn că manifestarea devine tot mai interesantă pentru artiști și comunitate, deopotrivă, scrie Tion.

Artistul plastic Bogdan Nueleanu, inițiator și organizator al simpozionului, originar din Dumbrăvița, cunoscut și consacrat artist local specializat în sculptură sudată, a reușit să facă din acest proiect o marcă artistică proprie a localității, singura din România care deja strânge o colecție cu lucrări unicat, la cele șase din anii trecuți urmând să se adauge șase de anul acesta.

Artiștii participanți sunt fie nume consacrate din domeniu, fie nume noi, sculptori care aduc inedit, noutate și unicitate.

Din 16 septembrie până în 30 septembrie vor lucra și vor crea pentru comunitate.

Simpozionul Sculptura Sudată este realizat și anul acesta de Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Timișoara, în parteneriat cu Primăria Comunei Dumbrăvița și sponsori.

Invitația artiștilor pentru public sună astfel: „Fiți alături de artă și haideți să urmăriți pe viu realizarea lucrărilor de sculptură sudată!”

Sursa foto: tion.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol