7 decembrie 2023, 15:18

În Maramureş, o piscină spectaculoasă a devenit atracţia turiştilor: piscina de ”Pă Coastă”

În Maramureş, o piscină spectaculoasă a devenit atracţia turiştilor printr-o investiţie cu un plan inedit: este construită în forma literei T pe piloni. Amplasamentul este şi el unul pe măsură, la poalele Munților Gutâi, la intrare in satul Mara.

Piscina din localitatea MARA – MARAMUREȘ este situată la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, la 32 de km de Mănăstirea Bârsana și la 71 de km de Mocănița de la Vișeu.

Administratorii au amenajat in coasta dealului, la mare înălțime, doua piscine, din care ultima constituie marea atracție a turiștilor. Unele bloguri de turism apreciază ”Piscina de pă Coastă” raiul exotic al României.

Cei de la călătoriinbascheti spun că aceasta este, poate, cu cea mai spectaculoasă piscină pe care am văzut-o vreodată, în România. Aflată pe o coastă a munților Gutâi  (Gutin), în satul maramureșean Mara, piscina ”Pă Coastă” îți descoperă două lumi, una autentic românească și una cât se poate de exotică, unde te vei simți pentru câteva ore ca în Maldive (și nu e nicio exagerare).

Ca să ajungeți aici, căutați pensiunea-restaurant ”Păstrăvăria Mara”, de care aparține piscina, și să urcați cel mult 100 de metri până pe vârful coastei. Priveliștea de aici e una de vis. De sus, se vede aproape tot satul, o cascadă superbă, dar și pădurea în mijlocul căreia e săpată piscina. Designul e unul uimitor, terasa piscinei find construită exclusiv din lemn și acoperită cu stuf. E de departe locul unde veți face cele mai spectaculoase fotografii.

Sursa: Radio România Actualități, calatorinbascheti.ro și stiridecluj.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol