4 iulie 2020, 20:24

In memoriam Cristina Ţopescu. De la închisoare în regimul comunist la emisiuni de succes după Revoluție

Jurnalista Cristina Ţopescu a murit.

Vedeta TV s-a născut pe 4 iulie 1960 la Oradea, avea 59 de ani. Tatăl său a fost cunoscutul comentator sportiv Cristian Ţopescu.

Poliția și managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au confirmat informația duminică seara.

A fost găsită decedată în locuinţă. Apelul s-a făcut la ora 21,39 de către Poliţie, într-o acţiune de cooperare cu noi. Decesul se pare că s-a produs în urmă cu mai multe zile„, a precizat Alis Grasu, potrivit agerpres.ro.

Vestea morții a fost dată de o vecină care a sunat la 112, deoarece nu a mai văzut-o pe vedeta TV încă din data de 19 decembrie. Polițiștii au găsit-o în pat, în pijama, scrie playtech.ro.

În 2013 intrase în politică, înscriindu-se în PSD, motiv pentru care postul de televiziune la care lucra la vremea respectiva a anunțat încetarea colaborării cu ea. De-a lungul carierei sale în televiziune, Cristina Țopescu a lucrat la TVR, Prima TV și Antena 3.

Ministerului Sănătăţii a trimis un comunicat în care își arată regretul jurnalistei, care de puţin timp se alăturase echipei de comunicare.

Suntem consternaţi de această veste, care a căzut ca un trăsnet pentru noi. Atât eu, cât şi echipa din MS regretăm profund dispariţia acestui om minunat, o stea care a inspirat atâtea generaţii de telespectatori. A fost un privilegiu pentru mine să lucrez cu Cristina Ţopescu, care s-a alăturat echipei noastre de comunicare de curând, şi până în ultima clipă a demonstrat că este un profesionist desăvârşit. Acum, când mă uit în urmă, nu-mi vine să cred că s-a stins, singură şi în tăcere. Să-i spunem cu toţii o rugăciune în gând şi Dumnezeu să o odihnească în pace!„, se arată în comunicatul citat de agerpres.ro.

Cristina Ţopescu a trecut prin momente dificile. În 1989, a avut o tentativă eșuată de a fugi din România pentru a merge în Germania, la mama sa. A cunoscut pe propria piele regimul închisorilor ceau­­şiste, unde a stat trei luni şi cinci zi­le, petrecute în patru închisori, arată a1.ro.

La două zile după ce a fost eliberată, 19 decembrie 1989, a ieșit în stradă alături de zecile de mii de români.

După Revoluție şi-a descoperit cea mai mare pasiune, jurnalismul.

Cristina Țopescu nu a putut avea copii. S-a iubit în tinerețe cu Ștefan Bănică Jr. Au avut o relație la începutul anilor 90 și în cele din urmă s-au căsătorit. Mariajul lor nu a durat, iar cele două vedete au luat-o pe căi separate.

sursa foto: realitatea.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.