25 octombrie 2021, 23:39

In memoriam Kobe Bryant. Legenda baschetului american: „Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţă”

O tragedie a lovit lumea  baschetbal-ului. Unul dintre cei mai cunoscuți jucători americani din istorie a murit într-un accident de într-un accident de elicopter, la Calabasas, în sudul Californiei. Informația a făcut rapid înconjurul lumii, iar fanii sportivului au primit vestea ca un fulger, potrivit Digisport.ro.

Deși inințial informațiile vehiculate de presa americană confirmau faptul că la bordul aeronavei se aflau cinci persoane, printre care și Gianna Maria Onore, una dintre cele patru fiice ale sportivului, poliția din Los Angeles anunțat că în elicopter se aflau de fapt nouă persoane și a făcut publice numele a șase dintre victime: Kobe Bryant, Gianna Maria Onore, John Altobelli, Keri Altobelli, Alyssa Altobelli și Christina Mauser.

Bryant a fost unul dintre cei șapte jucători care au marcat mai bine de 30.000 de puncte în întreaga sa carieră din liga profesionistă nord-americană de baschet.

A fost numit de cinci ori campion în NBA și a jucat vreme de 20 de ani pentru celebra echipă Los Angeles Lakers. Sportivul s-a retras oficial din lumea baschetului pe 13 aprilie 2016, după un meci de legendă în care a reușit să marcheze 60 de puncte împotriva celor de la Utah Jazz. Totodată, palmaresul său a fost unul care va fi atins cu greu de mulți alți jucători, acesta lăsând în spate nu mai mult nici mai puțin de 33.643 de puncte înscrise în NBA.

În anul 2008 a obținut titulatura de „cel mai valoros jucător NBA, fiind numit de două ori pentru această poziție în cadrul finalelor NBA. În plus, Bryant a mai fost denumit și jucătorul care a înscris cele mai multe puncte în timpul meciurilor, fiind selecționat de 18 ori în jocurile All-Star, acolo unde a fost desemnat MVP de patru ori. Acestui bogat palmares Bryant a mai adăugat și două titluri olimpice.

Printre cele mai mari realizări ale sale se numără și titulatura de cel mai bun marcator din NBA, moment în care a reușit să-l depășească chiar și pe Michael Jordan și cele 32.292 de puncte ale sale, într-unul din meciurile contra celor de la Minnesota, în care echipa sa a câștigat cu scorul de 100–94.

„Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat” – Kobe Bryant, potrivit Digi24.

Sursă Foto: goal.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.