23 aprilie 2024, 10:28

În pași de dans, pe sârma subțire dintre viață și moarte

Viața și moartea au fost întodeauna unele dintre subiectele dezbătute de omenire, încă din cele mai vechi timpuri. Atât viața, plină de surprizele plăcute și neplăcute, cât și misterele morții au încercat să fie de deslușite, descoperite însă nici cu cele mai noi tehnologii nu putem să explicăm anumite aspecte. De aceea, în cadrele culturale din toate zonele există manifestări artistice despre viață și moarte.

Cea mai recentă manifestare artistică de care redacția Edițiadedimineață.ro a auzit este spectacolul de dans contemporan After.Life, produs de Sasha Dodo. Acesta va fi pus în scenă pe 27 și 28 septembrie, orele 19:30 la Centrul Național al Dansului București.

Spectacolul despre viață și moarte este produs de cuplul de poeți și artiști ruși Alexander Omelchenko (Sasha Dodo) și Katya Zorina, ce au lucrat împreună cu o serie de artiști români. Alături de ei și de o parte din public, s-au concentrat în a găsi o modalitate de a exploata artistic tema vieții de apoi și modul în care se reflectă ea în imaginarul colectiv, se arată în comunicatul de presă remis redacției noastre.

Împreună cu dansatoarele Virginia Negru, Simona Baciu și Smaranda Găbudeanu, muzicianul Cătălin Diaconu și artista video Elena Muchnaya, Sasha Dodo  a creat un spectacol-nucleu, din care în perioada următoare scenele se vor desface, vor fi puse sub lupă și explorate în detaliu printr-o serie performance-uri în spații neconvenționale.

Înainte să vorbim despre ce se întâmplă după, este necesar să înțelegem ce este acum și aici, cât și ce a fost înainte. Cine este privitorul? Care este perspectiva din care privim? La intersecția acestor întrebări intervine misterul.”, sunt o parte dintre întrebările pe care spectacolul de dans dorește să le elucideze.

Prețul biletului este de 25 lei (preț întreg) sau 15 lei(preț redus), acesta putând fi achiziționat de pe kompostor.ro sau de la intrare. After.Life- porti deschise prin dans este un proiect gândit de Smaranda Găbudeanu și produs de Asociația Pentru Teatru și Carte – PETEC.

[Sursă imagine: meetthefather.wordpress.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol