20 noiembrie 2023, 1:00

În România s-a înregistrat primul deces după infectarea cu tulpina indiană a coronavirusului

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi, după ce România a înregistrat primul deces cu tulpina indiană Delta în rândul bolnavilor Covid-19, că este vorba despre un pacient în vârstă de 72 de ani, persoană nevaccinată, din județul Argeș, pacientă cunoscută cu obezitate și hipertensiune arterială.

Potrivit lui Gheorghiță, în România mai este internată la ATI o persoană cu tulpina Delta.

„Din informaţiile mele, obţinute de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Argeş, mai este o persoană care în momentul de faţă e confirmată cu tulpina Delta, internată în terapie intensivă, în terapie non-COVID, având în vedere că este la distanţă mai mare de timp de la debutul bolii şi nu mai este considerată contagioasă la acest moment”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi, că în România au fost depistate 44 de variante mutante ale coronavirusului.

„Din datele INSP, in urma secventierilor realizate pana la 20 iunie, avem 44 de tulpini inregistrate pe teritoriul Romaniei, in 9 judete, cele mai multe cazuri fiind raportate in Ilfov urmat de judetul Arges, respectiv municipiul Bucuresti. Ceea ce poate merita mentionat este ca o parte din cazuri nu au un istoric epidemiolog relevant, sunt cazuri care par de origine autohtona mai degraba decat de import”, a spus Gheorghiță.

Președintele CNCAV a spus recent că la sfârșitul lui august, 90% dintre cazurile Covid vor fi cu tulpină Delta.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol