23 septembrie 2020, 19:11

În România se deschide cel mai faimos Aquapark din Europa de Est

În anul 2015, în Timișoara s-a propus amenajarea unui Aqualand în zona Mehala, pe o suprafață de 12 hectare, aflat în administrarea primăriei Timișoara.

Doi ani mai târziu, primarul Timișoarei a făcut anunțul potrivit căruia studiul de fezabilitate a fost dat în lucru și că parcul se va face cu ajutorul unor împrumuturi, pentru ca în 2020 să fie gata. Mai mult, a precizat că va avea în vedere trei locații. Una dintre ele tocmai Mehala.

businessmagazin.ro

„Dăm drumul studiului de fezabilitate pentru Aquaparcul Timișoarei. Vrem să îl facem pe banii noștri pentru că nu suntem finanțabili pe fonduri europene. Timișoara nu are areal de stațiune pe teritoriul său, cum are Oradea. O să vedem, ori în Mehala, ori în zona aeroportului Cioca, ori undeva înspre pădurea Bistra, nu știu încă locația, urmează să facem și eu și colegii deplasări pe teren înainte de a face tema de proiectare. Nu puteam mai devreme pentru că orașul trebuia modernizat în privința infrastructurii de mobilitate. […]

Acesta va fi chiar cel mai tare din această parte de Europa. Va avea în jur de 10 hectare. Estimez că cel târziu în 2020 va fi inaugurat. Tehnologiile de realizare sunt destul de bine puse la punct acum și cred că într-un an și jumătate se va realiza. Dacă merge bine licitația, poate în 2019 va fi gata. Ne gândim și la un împrumut bancar. Nu am estimare, cat ar costa, discutăm de sume în jurul a 10-15 milioane de euro.” – a declarat primarul Nicolae Robu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.