15 aprilie 2024, 22:46

În sfârșit, s-au pus în vânzare biletele pentru vizitarea Veneției

În sfârșit, mult-disputata taxă de intrare în Veneția intră în vigoare și deja puteți cumpăra primele bilete de acces. Începând cu 25 aprilie, orașul plutitor va pune în aplicare taxa de intrare pentru cei care vizitează orașul.

Taxa este în discuție de ani de zile. Deși se preconizează că își va extinde domeniul de aplicare, pentru perioada-pilot din 2024, aceasta va fi aplicată doar în anumite zile din timpul sezonului, între 25 aprilie și 14 iulie.

Totuși, nu doar excursioniștii de o zi trebuie să se îngrijoreze. Deși persoanele care înnoptează în oraș nu vor trebui să plătească taxa, dacă se vor afla în oraș în acele date, vor trebui să se înregistreze pentru o “scutire de taxă”.

Platformă online. Cum funcționează

La 16 ianuarie, primăria și-a prezentat platforma online pentru procesarea rezervărilor și a scutirilor. Așadar, cum vă înregistrați pentru a plăti taxa dacă veniți doar pentru o zi? Și cum vă înregistrați pentru o scutire dacă rămâneți peste noapte?

Iată ce trebuie să știți.

Taxa de acces va trebui achitată pentruuna sau mai multe zile în perioada 25 aprilie – 14 iulie (29 de zile în total).

Datele sunt următoarele:

– 25-30 aprilie

– 1-5 mai

– 11-12 mai

– 18-19 mai

– 25-26 mai

– 8-9 iunie

– 15-16 iunie

– 22-23 iunie

– 29-30 iunie

– 6-7 iulie

– 13-14 iulie

 

Taxa este percepută pentru vizitele de o zi între orele 8.30 și 16.00. Pentru 2024, taxa este de 5 euro (5,45 USD) de persoană pe zi. Pentru copii de până la 14 ani nu este percepută taxa.

Pentru anul 2024, orașul a scutit de taxă pe cei care călătoresc pe majoritatea insulelor lagunei, inclusiv pe cele două centre de vizitare Murano și Burano, precum și pe Lido, unde se află plajele orașului. Cu toate acestea, majoritatea vizitatorilor din Murano și Burano vor trebui să plătească oricum taxa, deoarece majoritatea sosesc luând feriboturile vaporetto din centrul orașului.

Persoanele care tranzitează prin Piazzale Roma (stația terminus de autobuz), Tronchetto sau Stazione Marittima (unde încă mai andochează mici nave de croazieră) vor fi scutite, atât timp cât nu traversează în „Orașul Vechi”, scrie CNN.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol