23 septembrie 2023, 11:30

În SUA a fost aprobată terapia cu anticorpi Regeneron, care i-a fost administrată lui Trump, pentru COVID-19

Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis sâmbătă o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi monoclonali anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, anunță Reuters.

Tratament experimental

Terapia este un un tratament experimental care i-a fost administrat preşedintelui american Donald Trump când a avut COVID-19. La momentul respectiv, Trump a afirmat că l-a ajutat să se vindece.

Cocktailul celor doi anticorpi, casirivimab şi imdevimab, poate fi utilizat pentru tratarea simptomelor uşoare până la moderate ale COVID-19 la pacienţi cu vârsta de peste 12 ani care prezintă riscul de a se transforma în cazuri severe. El nu poate fi utilizat la pacienţi cu COVID-19 care sunt spitalizaţi sau care au nevoie de oxigen, potrivit dpa, preluată de agerpres.ro.

S-a făcut un studiu clinic

FDA a emis ordinul după un studiu clinic realizat pe 799 de adulţi ne-spitalizaţi cu simptome uşoare până la moderate de COVID-19.

Regeneron Pharmaceuticals a primit peste 500 de milioane de dolari din partea guvernului american pentru a dezvolta tratamentul, conform New York Times.

Primele 300.000 de doze vor fi furnizate gratuit de către guvern, dar pacienţii ar putea fi nevoiţi să plătească unităţilor de sănătate costul administrării medicamentului, se arată într-un comunicat al companiei. Tratamentul trebuie administrat într-un spital sau o clinică.

Sursa foto: pxfuel.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol