5 octombrie 2023, 1:18

Încă un atac armat în Serbia, soldat cu 8 morți. Un tânăr a deschis focul dintr-o mașină în mișcare

Opt persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 13 au fost rănite joi seară într-un atac armat în apropierea oraşului sârb Mladenovac, la aproximativ 60 de kilometri sud de capitala Belgrad, potrivit postului de televiziune RTS. Incidentul armat a avut loc la mai puțin de 48 de ore după ce un băiat de 13 ani a împușcat mortal nouă persoane și a rănit șapte la o școală din Belgrad și în plin doliu național decretat în urma acestei tragedii.

Suspectul în vârstă de 21 de ani a deschis focul cu o armă automată asupra unui grup de persoane dintr-un vehicul în mişcare şi a fugit, potrivit televiziunii publice RTS.

Șapte dintre răniți sunt în stare gravă.

După o ceartă petrecută noaptea în curtea unei școli de lângă Mladenovac, la 42 km sud de Belgrad, suspectul s-a întors cu o pușcă de asalt, a deschis focul și a continuat să tragă la întâmplare asupra oamenilor dintr-o mașină în mișcare.

Radiodifuzorul de stat RTS a transmis că un polițist și sora acestuia se numără printre persoanele ucise.

Suspectul a fost identificat. Se numește Uroš Blažić. Ucigașul a fost arestat la Grošnica, lângă Kragujevac, anunță RTS.

Trei persoane care au fost rănite în atacul de lângă Mladenovac au fost operate în spitalul din Smederevo și se află într-o stare stabilă, relatează reporterul RTS.

Doi tineri răniți, internați la Spitalul Clinic „Dr. Dragiša Mišović”, au fost operați în timpul nopții și se află într-o stare stabilă. Un pacient va fi transportat la Centrul de Urgențe din cauza leziunilor ortopedice.

În Centrul Spitalului Clinic din Serbia sunt opt ​​persoane rănite, dar încă nu există informații oficiale despre starea lor.

CITIȚI ȘI:

Elevul care a provocat atacul de la Belgrad a ajuns într-o clinică de neuropsihiatrie, iar părinții săi au fost arestați


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol