4 ianuarie 2023, 19:10

Efectele încălzirii globale în Germania. Daune majore aduse naturii

Un studiu al autorităţilor germane privind clima arată efectul încălzirii globale. Analiza a fost efectuată la fiecare şase ani în Germania și numeroase autorităţi federale au contribuit.

Potrivit acestuia, efectele încălzirii globale în Germania vor provoca daune majore naturii, infrastructurii şi sistemelor economice.

Ministrul Mediului din Germania, Svenja Schulze, susține că riscurile au crescut semnificativ de la ultimul astfel de raport în 2015.

Bazele noastre naturale pentru viaţă, cum ar fi solurile, pădurile şi cursurile de apă, sunt deosebit de afectate”.

În scenariul schimbării climatice majore, mai multe regiuni şi un număr tot mai mare de sectoare ale vieţii şi economia vor fi afectate până la mijlocul secolului”, a declarat Schulze, conform agerpres.ro.

În jurul anului 1950, în Germania erau în medie 3 zile pe an în care temperatura depăşea 30 de grade Celsius. În prezent s-a ajuns la 10 zile.

Au fost analizate 100 de efecte ale schimbărilor climatice, iar autorii studiului au investigat două scenarii până în anul 2100.

Cazul pesimist presupune încălzirea cu trei grade Celsius până la mijlocul secolului, comparativ cu epoca industrială timpurie.

Rezultatele sunt valuri de căldură, incendii forestiere, secete, lipsă de apă, ploi abundente şi inundaţii, a spus ministrul.

Acestea sunt consecinţele iniţiale şi în parte, devastatoare care ne arată că nu putem permite pur şi simplu ca schimbările climatice să-şi urmeze cursul şi să ne adaptăm la consecinţe”.

sursa foto: melindainstal.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol