20 mai 2024, 6:57

Încearcă-și norocul la Bruxelles. Un magazin de acolo vinde cutii cu produse comandate la Amazon, nedorite sau rătăcite, încă sigilate

La Bruxelles s-a deschis un magazin care vinde la kilogram colete de la Amazon nedorite, dar încă sigilate, efectiv nişte bilete de loterie care ar putea aduce cumpărătorilor un ceas conectat, un smartphone, sau un obiect fără valoare, relatează Reuters.

Magazinul, numit în franceză ”Pile ou Face”, (echivalentul lui ”cap sau pajură”), este situat în apropierea pieţei centrale Place Flagey şi oferă coletele la preţul de 16 euro pe kilogram.

Clienţii aleg o cutie dintre zecile depozitate în magazin şi unii le deschid pe loc.

„Este ca la jocuri de noroc. Am plătit 40 de euro şi mi-am luat trei-patru căşti, am făcut o treabă bună”, a spus Paul, care a refuzat să-şi dea numele de familie.

Gisele Peeters a fost însă puţin dezamăgită. Pachetul ei de 14,40 euro conţinea un telefon în stil vechi, cu cadran.

„Nu este ceva ce aş fi cumpărat. Voi încerca să-l revând”, a spus ea.

Arnaud Userstam, cel care a fondat magazinul, a spus că ceasurile şi smartphone-urile conectate sunt articolele pe care oamenii sunt cel mai fericiţi să le primească, dar alţii se întorc acasă cu haine sau, uneori, cu obiecte deosebit de ciudate.

”O doamnă a primit 100 de periuţe de dinţi pentru câini”, a spus el.

Userstam a început afacerea după ce el şi soţia sa s-au întrebat ce se întâmplă cu coletele cu probleme de livrare, după ce s-au confruntat ei înşişi cu problema.

Au aflat că există şi alte magazine similare.

”Pile ou Face” a semnat contracte cu gigantul retailer american Amazon din Europa pentru a obţine pachete care nu au fost ridicate de la locurile de preluare, care au fost returnate de clienţi sau pur şi simplu s-au pierdut.

Userstam nu a detaliat contractele, deşi a spus că anterior aceste pachete erau doar distruse.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol