14 ianuarie 2023, 7:12

Incendiu la ambasada Rusiei. Un șofer kamikaze a intrat cu mașina în gardul ambasadei. Șoferul s-a autoincendiat, după impact (VIDEO)

Un incendiu s-a produs miercuri dimineață lângă ambasada Rusiei din București. Un șofer a intrat cu mașina în gardul care înconjoară clădirea, relatează Digi24.

Surse apropiate anchetei au spus pentru Digi24 că ar fi fost vorba despre un gest intenționat. Astfel, șoferul ar fi mers direct către poarta principală de acces și s-a izbit cu mașina în gard.

Jandarmul care era de pază l-ar fi somat pe șofer să părăsească imediat locul, dar el i-ar fi strigat militarului ceva, iar apoi s-ar fi autoincendiat.

Viteza cu care mașina a intrat în gard a fost foarte mare, autoturismul a reușit să treacă de gardurile instalate de jandarmerie în ultimele săptămâni din cauza protestelor declanșate de invazia Rusiei în Ucraina.

În urma impactului, autoturismul a luat foc.

În imagini se vede cum jandarmii de la paza ambasadei au fost surprinși de eveniment. Deși mașina a luat foc în urma impactului, nimeni nu intervine cu un extinctor portabil pt a încerca stingerea focului.

În câteva minute, la fața locului au venit pompieri, care au stins flăcările.

Șoferul nu a putut fi salvat.

La ora transmiterii acestei știri, la locul accidentului sunt prezenți pompieri de la Brigada Rutieră și criminaliști, care fac cercetări pentru a stabili contextul în care s-a produs aceste incident.

Mașina era înmatriculată în București.

Marți, a avut loc un alt incident în fața Ambasadei Rusiei: un bărbat s-a întins pe jos, cu mâinile legate la spate, în semn de protest față de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Informațiile venite de la fața locului sunt în acest moment în contradicție. Nu toate au putut fi verificate.

Știre în curs de actualizare

UPDATE1

„În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit şoseaua şi s-a lovit de gardul unei reprezentanţe diplomatice. Conducătorul auto este decedat şi a fost nevoie de intervenţia colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism”, anunţă Poliţia Capitalei.

UPDATE 2

Digi 24 spune că șoferul ar fi fost conștient după accident și s-ar fi incendiat ulterior. El ar fi purtat chiar un scurt dialog cu cei de la pază. S-a stabilit că a fost vorba de un bărbat.

UPDATE 3

Digi 24 a făcut public și numele persoanei. Este vorba de Bogdan Drăghici, un bărbat care milita pentru drepturile taților, președintele Asociației TATA. El a fost un personaj controversat, fusese în trecut acuzat că și-ar fi abuzat sexual în mod repetat fiica vitregă, în perioada în care aceasta avea 10 ani.

Ieri ar fi fost CONDAMNAT pentru faptele sale.

Avocat de profesie, Bogdan Drăghici a devenit cunoscut publicului din postura de președinte al Asociației TATA, un ONG care susținea drepturile taților asupra propriilor copii, în contextul proceselor de divorț.

UPDATE 4

Procurorul Bogdan Staicu de la Parchetul Tribunalului București a anunțat că, potrivit primelor date, bărbatul a intrat cu mașina în gardul ambasadei și imediat și-a dat foc. De altfel, în mașina lui au fost găsite mai multe recipiente cu substanțe inflamabile, precum vopseluri.

În urma incendiului, bărbatul a murit carbonizat, iar trupul acestuia a fost dus la Medicină Legală pentru necropsie, a mai precizat procurorul.

Mașina a fost dusă la poliție pentru cercetare criminalistică. La acest moment, cercetările de la fața locului sunt încheiate, a mai precizat procurorul.

Întrebat dacă incidentul poate fi catalogat ca unul terorist, așa cum denunță Moscova, procurorul a afirmat: ”Nu există la momentul acesta elemente concrete într-un asemenea sens. Nu putem afirma la momentul ăsta că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanţe personale”.

 

Alte fotografii de la fața locului (foto Tudor Bogdan Teodorescu Facebook)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol