25 august 2023, 20:53

Incendiu la un transformator, la Spitalul de copii Nicolae Robănescu. 110 copii au fost evacuați

Un incendiu a izbucnit, marţi seară, la un transformator aflat în curtea Centrului Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robănescu”, iar focul s-a extins şi la două autoturisme, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.

Potrivit sursei citate, incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajări de fum. 110 copii au fost evacuaţi din unitatea medicală, relatează AGERPRES.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (în curtea Spitalului Robanescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajări de fum, în acest moment acţionăm pentru localizarea acestuia şi limitarea propagării la spital. Spitalul a fost evacuat inclusiv copiii, aceştia au fost transferaţi la Marie Curie”, precizează ISU.

Au fost alertate opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, descarcerarea, detaşamentul special de salvatori, CBRN, o autospecială cu azot şi două ambulante SMURD.

Un comunicat al Ministerului Sănătății arată că incidentul a intervenit după o pană de curent, în toată zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu. Spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o oră, iar în momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

“Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați și a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătății este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgențe până la rezolvarea situației”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol